Labels

BlackBerry Torch 9800 review

PRO
- conectivitate HSDPA, HSUPA
- touchscreen capacitiv, cu multi-touch
- sistemul de operare BlackBerry OS 6
- memorie interna de 4GB cu posibili
- suport DivX/XviD
- multitasking
- camera de 5 MP cu ?autofocus si LED flash

CONTRA
- lipsa suport pentru flash
- lipsa camera frontala pt apel video
- acces restrictionat in BB appworld
Torch 9800 este unul dintre cele mai interesante telefoane Blackberry. Asta datorita faptului ca este primul telefon slide oferit de Research in Motion, producatorul telefoanelor BB, primul care vine preinstalat cu noul sistem de operare blackberry OS 6.0 si primul care are si tastatura virtuala si qwerty.?
Util prin serviciile de mail BIS si BES, prin care pot fi configurate atat mail-urile de tip pop3/imap cat si casutele de mail de la serviciu, prin posibilitatile multimedia pe care le are si aici mentionez suportul pentru videoclipurile in format DivX/XviD, jack-ul de 3.5mm care iti permite sa utilizezi si alte casti decat cele venite in pachet, capacitatea de stocare mare cu cei 4GB memorie interna si posibilitatea de a utiliza telefonul cu un card de date de pana la 32GB, insemnand ca poate fi utilizat ca un adevarat mediaplayer.
Noul sistem de operare, ajuns la versiunea 6.0 este mai usor de utilizat. Iti ofera posibilitatea sa alegi sa iti apara pe homescreen mai multe aplicatii favorite, nu mai exista acea limita de 4 aplicatii. De asemenea mai ai acces la aplicatiile cele mai utilizate si la cele multimedia. Exista si o bara in partea de sus unde apar notificarile legate de mail, sms-uri, aplicatiile de socializare, apeluri pierdute. Accesand meniul complet de aplicatii background-ul este transparent astfel in continuare se vede wallpaper-ul ales. Tinand apasat pe butonul BB apar aplicatiile care ruleaza in background astfel in continuare se beficiaza de multitasking adevarat iar memoria de 512 RAM este suficienta pentru ca sistemul de operare sa ruleze fara probleme, chiar si cu mai multe aplicatii deschise.?
Blackberry 9800 nu puteau sa duca lipsa de aplicatiile de socializare astfel pe langa Facebook, Twitter si Myspace mai gasim si Social Feeds care le integreaza pe toate. O aplicatie foarte utila daca sunt utilizate mai multe servicii de socializare. De asemenea gasim si aplicatiile de instant messaging cum ar fi Windows Live, Yahoo, Google Talk, AOL si bineinteles Blackberry Messenger, prin care se pot purta conversatii cu alti utilizatori de blackberry. Ce este interesant la BlackBerry Messenger este ca poti sa vezi cand mesajele sunt citite, poti faci schimb de fisiere cu prietenii precum si, ca un amanunt interesant, poti obtine noi detalii de contact prin scanarea unui cod de bare oferit de aplicatie.
Touchscreen-ul capacitiv ajuta foarte mult in browsing astfel navigarea pe internet este mult mai usoara. Avand in vedere ca suporta multi-touch, zoom-ul pe pagini este mai usor de efectuat. Din pacate nu exista suport pentru flash.
Telefonul beneficiaza de una dintre cele mai bune camere vazute pe un terminal BB. Rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare, in special pe timpul zilei. Nivelul de "zgomot" nu este mare decat daca nu este suficienta lumina in jur dar asta se intampla la orice telefon. Pe timp de noapte LED-ul flash ajuta mult astfel incat pozele sa nu iasa "miscate". Lipsa camerei frontale este un minus, in special daca se doreste efectuarea apelurilor video, mai ales ca telefonul suporta HSDPA, tehnologie ce permite acces la viteze de pana la 7Mbps si implicit videostreaming prin apel video.

0 comments

Post a Comment